کولپوسکوپی در مشهد

کولپوسکوپی در مشهد

در یک تعریف آسان و راحت ، یک روش برای تشخیص و شناسایی سرطان دهانه رحم می باشد.

یادآوری این نکته نیز حایز اهمیت بسیار است که اگر سرطان دهانه‌ی رحم به طور موروثی در خانواده و بستگان شما وجود داشته باشد، و اگر با انجام تست پاپ اسمیر بیماری احتمالی شما تشخیص داده نشده یا حتی چنانچه مشکوک به زگیل‌های تناسلی هستید انجام کولپوسکوپی به شما پیشنهاد میشود.

دکتر دیانا حسینی بهترین فوق تخصص زگیل تناسلی زنان مشهد

با توجه به این که عامل سرطان رحم میتواند انواع مختلفی از ویروس پاپیلومای انسانی باشد پیشنهاد میکنیم اطلاعات کاملی را در این باره در صفحه بیماری زگیل تناسلی و درمان آن با لیزر در مشهد مطالعه فرمایید.

دستگاه کولپوسکوپ دستگاهی است مجهز به نوعی میکروسکوپ پیشرفته که قادر به بررسی سلول های دهانه رحم میباشد. جالب است بدانید میزان دقت این دستگاه در تشخیص زودهنگام سرطان دهانه‌ی رحم بالای 99 درصد میباشد. در واقع به کمک کولپوسکوپی سرطان ها و انواع سلول های سرطانی را در همان ابتدای کار شناسایی میشوند و با درمان به موقع مانع پیشرفت آنها خواهیم شد.

دکتر دیانا حسینی بهترین متخصص لیزر زنان مشهد

چه افرادی بایستی کولپوسکوپی انجام دهند؟

افرادی که تست پاپ اسمیر و پروسه ی غربالگری اچ پی وی آن ها با مشکل روبرو بوده یا در اچ پی وی تایپینگ آن ها، اچ پی وی پرخطر از نوع شانزده و هجده گزارش شده است. همچنین در موارد پر خطر دیگر به افرادی که توصیه به انجام تست پاپ اسمیر و تست اچ پی وی تایپینگ میشود و تمامی افرادی که اچ پی وی پر خطر آن ها مثبت است انجام کولپوسکوپی پیشنهاد میشود. افرادی که خونریزی های غیر طبیعی همچون لکه بینی بعد از نزدیکی دارند انجام این روش تشخیصی لازم خواهد بود. 

کلپوسکوپی چیست و چگونه انجام میشود ؟ بهترین مرکز کلپوسکوپی در مشهد - دکتر دیانا حسینی

قابل توجه است که وجود لکه بینی پس از روابط جنسی میتواند نشان دهنده ی به ابتلا زخم دهانه رحم باشد. افرادی که به صورت مکرر آنتی بیوتیک مصرف نموده اما ترشحات چرکی و مقاوم به درمان دارند و همچنین زخمهای آنها بهبود پیدا نمیکنند افرادی هستند که میبایست تحت انجام کولپوسکوپی قرار گیرند. 

ظاهر غیر طبیعی سرویکس و وجود رگهای غیرطبیعی در دهانه رحم، بزرگ شدن دهانه رحم و وجود زخمهایی در این ناحیه احتمال وجود سلول های غیرطبیعی را نشان میدهد که انجام این روش تشخیصی به جهت بررسیهای دقیق تر ضروری خواهد بود.

نمونه برداری بافتی یا بیوپسی در کلپوسکوپی

برای جمع آوری بافت و نمونه برداری، پزشک متخصص کلپوسکوپی، از یک وسیله بیوپسی تیز برای جدا کردن قطعه کوچکی از بافت استفاده میکند. اگر چندین ناحیه مشکوک وجود داشته باشد ، پزشک احتمال دارد چندین نمونه بیوپسی را تهیه کند. بیوپسی بستگی به اینکه چه نوع بافتی برداشته میشود ممکن است باعث بروز اندکی ناراحتی، درد و یا مقداری خونریزی شود، بطور مثال:

بیوپسی گردن رحم در کلپوسکوپی

بیوپسی گردن رحم باعث ناراحتی خفیف میشود اما معمولاً دردناک نیست. ممکن است اندکی احساس فشار یا گرفتگی در ناحیه رحم کنید.

کلپوسکوپی مشهد

بیوپسی واژینال در کلپوسکوپی

بیوپسی از قسمت تحتانی واژن یا ولور ممکن است باعث درد شود، بنابراین پزشک متخصص کلپوسکوپی، ممکن است برای بی حس کردن ناحیه از بی حسی موضعی استفاده کند.پزشک برای محدود کردن خون ریزی، از یک محلول شیمیایی در ناحیه بیوپسی استفاده میکند.

مدیریت استرس و اضطراب قبل از آزمایش کولپوسکوپی

بسیاری از بانوان قبل از انجام آزمایش کولپوسکوپی احساس استرس و اضطراب شدیدی را تجربه میکنند که این امر کاملاً طبیعی است. با این حال لازم است بدانید که اضطراب بیش از حد باعث میشود حین انجام آزمایش احساس ناراحتی بیشتری کنید. 

زنانی که نمیتوانند اضطراب و استرس خود را مدیریت کنند، در حین انجام کولپوسکوپی درد بیشتری را نسبت به سایر افراد تجربه میکنند و ممکن است جلسه آزمایش خود را ترک کنند و انجام کلپوسکوپی برای آنها نیمه تمام بماند.

بهترین متخصص کلپوسکوپی در مشهد

پیش از آزمایش کولپوسکوپی توصیه میشود:

  • از پزشک متخصص کلپوسکوپی خود بخواهید در خصوص این آزمایش به شما اطلاعات کاملی ارائه کند.
  • نگرانی هایی که در خصوص آزمایش کولپوسکوپی دارید را پیش از ملاقات با پزشک خود یادداشت کنید و از او بپرسید.
  • انجام فعالیت هایی مانند ورزش، مراقبه و گذراندن وقت در کنار دوستان و اعضای خانواده به شما کمک میکند بهتر با استرس خود کنار بیایید.
  • در صورت امکان در حین انجام آزمایش کولپوسکوپی با استفاده از هندزفری به موسیقی مورد علاقه خود گوش کنید.

روند انجام کولپوسکوپی

کولپوسکوپی معمولا در مطب پزشک متخصص در زمینه انجام کلپوسکوپی و یا در بیمارستان انجام میشود، در حدود ده تا بیست دقیقه به طول می انجامد و نیازی به بیهوشی نخواهد بود. در ابتدا، بیمار به پشت و بر روی میز معاینه دراز میکشد (همانند زمان انجام تست پاپ اسمیر و یا معاینه لگنی). سپس اسپکولوم وارد واژن میشود تا باز نگه داشته شدن دهانه واژن، امکان مشاهده دهانه رحم برای پزشک فراهم گردد. 

سپس، کولپوسکوپ در دهانه واژن قرار خواهد گرفت. کولپوسکوپ هیچ گونه تماسی با بدن شما نخواهد داشت و داخل واژن نمیشود. پزشک به تهیه تصاویر و گرفتن نمونه از نواحی مشکوک خواهد پرداخت. 

بعد از بیوپسی، از محلولی جهت کنترل خونریزی استفاده خواهد شد. که ممکن است بعد از آن تا چند روز، ترشحات تیره رنگی مشاهده کنید. ممکن است در برخی خانمها قرارگیری اسپکولوم با احساس ناخوشایندی همراه باشد.

اینفوگرافیک کلپوسکوپی

بیوپسی همراه با کولپوسکوپی

بیوپسی از دهانه رحم در حین انجام کلپوسکوپی

معمولا کولپوسکوپی یک فرآیند بدون درد است، اما بیوپسی از دهانه رحم میتواند در برخی خانمها با کمی خونریزی و یا درد همراه باشد. پزشک متخصص در زمینه کلپوسکوپی به بیمار توصیه میکند نیم ساعت قبل از تست، داروی مسکن مصرف کند. پزشک هم چنین قبل از بیوپسی، دهانه رحم را بیحس میکند.

بیوپسی از واژن در حین انجام کلپوسکوپی

در بیشتر قسمتهای واژن احساسی وجود ندارد و به همین خاطر، در طول بیوپسی دردی احساس نخواهد شد. در پایین واژن که درد بیشتری احساس میشود، معمولا از بی حس کننده موضعی استفاده خواهد شد.

بعد از کولپوسکوپی چه اتفاقی می افتد ؟

بعد از کولپوسکوپی، احتمال مشاهده ترشح واژنی به مدت چند روز و خونریزی به مدت یک هفته وجود دارد. احساس ناخوشایند در ناحیه واژن نیز طی یک تا دو روز برطرف خواهد شد. در صورتی که بیوپسی انجام نشده باشد، محدودیتی در انجام کارها و فعالیت ها وجود نخواهد داشت. در صورتی که بیوپسی انجام شده باشد، استفاده از تامپون، کرم های واژنی و یا برقراری رابطه جنسی به مدت یک هفته ممنوع میباشد. اما بعد از تست میتوان استحمام کرد.

صرف نظر از نتیجه به دست آمده از کولپوسکوپی، مراجعه به پزشک و انجام تست پاپ اسمیر، همواره توصیه میشود.

نتایج کولپوسکوپی

اغلب ممکن است در صورت وجود سلولهای غیر طبیعی در دهانه رحم، فوراً پزشکتان نتیجه را به شما بگوید. اما اگر بیوپسی انجام شود، ممکن است 4 تا 8 هفته طول بکشد تا نتایج شما آماده شود. اگر پزشکتان تشخیص دهد که شما سلول های غیرطبیعی در دهانه رحم دارید، ممکن است به شما توصیه کند که فوراً سلولها را درمان کنید. در غیر این صورت، باید منتظر نتیجه بیوپسی خود باشید. نتیجه کولپوسکوپی و یا بیوپسی شامل موارد زیر است:

نتایج طبیعی کلپوسکوپی

در 40% از کولپوسکوپی نتایج طبیعی است اما با وجود این معاینه دهانه رحم لازم است.  بسته به سن، هر 3 یا 5 سال یکبار بهتر است کولپوسکوپی را تکرار کنید.

نتایج غیرطبیعی کلپوسکوپی

حدود 60% کولپوسکوپی، زنان دارای سلول های غیر طبیعی بوده و به درمان نیاز داشته دارند. پزشک ممکن است هنگام بحث درباره نتیجه بیوپسی از اصطلاح CIN یا CGIN استفاده کند.  (CIN) به عنوان نئوپلازی داخل رحمی و (CGIN) نئوپلازی داخل اپیتلیال غده گردنی شناخته می شود.  CIN و (CGIN) سرطان نیستند، اما این خطر وجود دارد که در صورت عدم درمان به سرطان تبدیل شود. انواع مختلف بیوپسی غیر طبیعی 

 CIN 1 بعید است سلول ها سرطانی باشند، ممکن است بدون درمان و به خودی خود از بین بروند. هر 12 ماه یکبار آزمایش غربالگری دهانه رحم را برای پیگیری بهتر، تکرار شودد.

 CIN 2 احتمال دارد که سلول ها سرطانی شوند و معمولاً درمان آن ها توصیه می شود.

CIN 3 احتمال ابتلا به سلول های سرطانی بسیار زیاد است و درمان و جراحی آن ها توصیه می شود.

CGIN احتمال ابتلا به سلول ها سرطانی وجود دارد و درمان برای از بین بردن آن ها توصیه می شود.

درمان CIN1

CIN1 یا نئوپلازی داخل اپیتلیالی سرویکس درجه ۱، یک تغییر سلولی کم درجه در بافت سرویکس است که معمولاً به دلیل عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) رخ میدهد. این تغییرات اغلب خوش خیم هستند و به ندرت به سرطان تبدیل میشوند. در ادامه، روشهای درمان و مدیریت CIN1 را بررسی میکنیم.

ماهیت CIN1 و نیاز به درمان

CIN1 معمولاً خودبه خود برطرف میشود:در بیشتر موارد، این ضایعات بدون نیاز به درمان خاصی طی ۸ ماه تا ۳ سال به حالت طبیعی بازمیگردند.

نیاز به درمان فوری:

درمان فوری برای CIN1 فقط در موارد خاصی توصیه میشود، مانند زمانی که ضایعه پایدار یا پیشرونده باشد یا بیمار قادر به پیگیری منظم نباشد.

گزینه های مدیریت CIN1

در بیشتر موارد، پزشکان درمان محافظه کارانه را توصیه میکنند. این شامل:

  1. تکرار آزمایش پاپ اسمیر یا HPV در فواصل ۶ تا ۱۲ ماه.
  2. کولپوسکوپی و بیوپسی در صورت لزوم.

اگر ضایعه طی ۲۴ ماه برطرف نشود یا شدت آن افزایش یابد (CIN2 یا CIN3)، درمان فعال توصیه میشود.

در مواردی که ضایعه پیشرفت کند یا پایدار بماند، روشهای زیر ممکن است استفاده شوند:

کرایوتراپی: انجماد سلولهای غیرطبیعی با استفاده از نیتروژن مایع.

LEEP (حلقه الکتروسرجیکال): برداشتن بافت غیرطبیعی با استفاده از جریان الکتریکی.

لیزر تراپی: حذف سلولهای غیرطبیعی با استفاده از لیزر.

کوآگولاسیون سرد: حرارت دادن ملایم برای تخریب بافت غیرطبیعی.

عوامل مؤثر در انتخاب روش درمان

سن بیمار: در زنان جوانتر، مدیریت محافظه کارانه ترجیح داده میشود تا از عوارض جراحی جلوگیری شود.

وضعیت بارداری: CIN1 معمولاً نیازی به درمان در دوران بارداری ندارد و پس از زایمان بررسی مجدد انجام میشود.

توانایی پیگیری بیمار: در مناطقی با منابع محدود که بیماران ممکن است برای پیگیری مراجعه نکنند، درمان فوری ممکن است انتخاب شود.

پیگیری پس از درمان

بیمارانی که تحت درمان قرار گرفته اند، باید ۹ تا ۱۲ ماه بعد برای ارزیابی مجدد مراجعه کنند.

آزمایش HPV یا پاپ اسمیر برای اطمینان از عدم بازگشت ضایعه انجام میشود.

عوارض احتمالی درمان

روشهای ablative (مانند کرایوتراپی) و excisional (مانند LEEP) معمولاً ایمن هستند اما ممکن است عوارضی مانند خونریزی خفیف، عفونت یا درد ایجاد کنند.

کرایوتراپی ممکن است خطر انتقال HIV را افزایش دهد؛ بنابراین استفاده از کاندوم توصیه میشود.

CIN1 یک تغییر کم خطر است که اغلب خودبه خود برطرف میشود. مدیریت محافظه کارانه معمولاً گزینه اول است، مگر اینکه شرایط خاصی وجود داشته باشد که نیاز به درمان فعال داشته باشد. پیگیری منظم نقش کلیدی در پیشگیری از پیشرفت ضایعه دارد.

در موارد نادر، کولپوسکوپی و بیوپسی می توانند سرطان دهانه رحم را شناسایی کنند.

در بعضی مواقع احتمال این خطر وجود دارد که در صورت عدم درمان سلول های غیرطبیعی، سرطانی شوند. اما در صورت درمان، به سرطان تبدیل نمی شوند. هدف از درمان، از بین بردن سلول های غیر طبیعی و در عین حال آسیب نرساندن به بافت سالم است. معمولاً ناحیه ای به اندازه نوک انگشت برداشته می شود. درمان برای از بین بردن سلول های غیر طبیعی از دهانه رحم میتواند همزمان با کولپوسکوپی انجام شود. اما گاهی اوقات درمان در همان روز نمیتواند انجام بگیرد.

عوارض کولپوسکوپی رحم

انجام کولپوسکوپی نیز مانند بسیاری از اقدامات طبی عوارض محدود دارد و یا امکان بروز این عوارض بسیار کم است؛ برخی از این عوارض شامل عفونت و درد‌های لنگی و همچنین خونریزی میباشد. اما در صورت داشتن مشکلاتی مانند خونریزیهای گسترده تر از خونریزی در دوره عادت ماهانه و همچنین تب و لرز و دردهای شکمی شدید حتما باید سریعا به یک متخصص زنان خوب مراجعه کنید.

هزینه کولپوسکوپی رحم در مشهد

در خصوص هزینه کولپوسکوپی در مشهد باید دانست که انجام این کار مانند بسیاری از امور پزشکی دیگر ممکن است با هزینه های متغیر روبرو باشد چرا که گاه ممکن است شما برای انجام روش کولپوسکوپی چندین نوبت به مطب پزشک خود مراجعه کنید و یا لازم باشد اقداماتی را قبل از انجام این روش به کار ببندید. همواره میتوانید جهت کسب اطلاع از قیمت و هزینه کولپوسکوپی رحم ( قیمت و هزینه کولپوسکوپی رحم در مشهد ) همه روزه غیر از ایام تعطیل و پنجشنبه ها از ساعت ۱۵ تا ۲۰ با شماره ۰۵۱۳۸۴۶۴۵۴۴ تماس حاصل نمایید . 

همچنین میتوانید با ورود به  پیج اینستاگرام اختصاصی دکتر دیانا حسینی  به آدرس اینستاگرام دکتر دیانا حسینی از طریق دایرکت در خصوص قیمت و هزینه کولپوسکوپی رحم در مشهد طرح سوال بفرمایید همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما در این زمینه یا سایر زمینه ها خواهند بود.

چه زمانی کلپوسکوپی انجام میشود؟

  1. نتایج غیرطبیعی تست پاپ اسمیر: مانند سلولهای سنگفرشی غیرطبیعی (ASCUS, LSIL, HSIL) یا آدنوکارسینوما. 
  2. تشخیص HPV پرخطر: خصوصاً انواع ۱۶ و ۱۸ که با سرطان دهانه رحم مرتبطند. 
  3. وجود علائم بالینی: مانند خونریزی غیرطبیعی، درد لگن، یا زخمهای قابل مشاهده. 
  4. پیگیری پس از درمان: برای اطمینان از عدم بازگشت ضایعات پیش سرطانی.

آمادگی قبل از کلپوسکوپی

  • اجتناب از رابطه جنسی 24 تا 48 ساعت قبل از آزمایش.
  • پرهیز از استفاده از تامپون، داروهای واژینال، یا دوش واژینال.
  • انجام آزمایش در زمانی که فرد پریود نیست.
  • مشورت با پزشک در مورد مصرف داروهای رقیق کننده خون (به دلیل خطر خونریزی در صورت نیاز به بیوپسی).

مراحل انجام کلپوسکوپی

  • وضعیت بیمار: بیمار به پشت دراز میکشد و پاها در استیراپ (رکاب) قرار میگیرد. 
  • استفاده از اسپکولوم: یک وسیله پزشکی برای باز کردن دیواره های واژن و مشاهده دهانه رحم. 
  • کاربرد محلولها:

استیک اسید ۳۵٪: برای هایلایت کردن مناطق غیرطبیعی (سلولهای غیرطبیعی به رنگ سفید دیده میشوند).

محلول ید (شیلر تست): بافتهای سالم به رنگ قهوه ای تیره و مناطق غیرطبیعی به رنگ زرد یا سفید ظاهر میشوند. 

بررسی با کلپوسکوپ: این دستگاه مجهز به نور و لنزهای بزرگنمایی (۱۰۴۰ برابر) است و به پزشک اجازه میدهد تغییرات ریز را بررسی کند. 

بیوپسی (در صورت نیاز): اگر مناطق مشکوک شناسایی شوند، نمونه کوچکی از بافت برای بررسی پاتولوژی برداشته میشود.

تفسیر نتایج کلپوسکوپی

نتایج به چهار دسته کلی تقسیم میشوند: 

  1. طبیعی: بدون تغییرات غیرطبیعی. 
  2. تغییرات خفیف (LSIL): مرتبط با عفونت HPV یا دیسپلازی خفیف. 
  3. تغییرات شدید (HSIL): نشان دهنده دیسپلازی متوسط تا شدید یا کارسینومای درجا. 
  4. سرطان مهاجم: در موارد پیشرفته.

بیوپسی و مراحل پس از آن

  1. بیوپسی ممکن است باعث درد خفیف یا لکه بینی شود.
  2. توصیه میشود پس از بیوپسی از رابطه جنسی و استفاده از تامپون به مدت ۱۲ هفته پرهیز شود.
  3. نتایج پاتولوژی معمولاً طی ۱۲ هفته آماده میشود.

درمان بر اساس نتایج کلپوسکوپی

تغییرات خفیف (LSIL): نظارت فعال با تکرار تست پاپ و کلپوسکوپی.

تغییرات شدید (HSIL): روشهای درمانی مانند:

لیزر تراپی: تخریب بافت غیرطبیعی با لیزر.

کولدونایفاسیون (LEEP): برداشت ضایعه با حلقه سیمی حرارت دیده.

کونیزاسیون: برداشت بخشی از دهانه رحم به شکل مخروطی.

سرطان مهاجم: جراحی، شیمی درمانی، یا پرتودرمانی.

پیشرفتهای تکنولوژیک در کلپوسکوپی

کلپوسکوپی دیجیتال: ثبت تصاویر با کیفیت بالا برای مقایسه نتایج در طول زمان.

هوش مصنوعی (AI): الگوریتمهایی که به تشخیص خودکار مناطق غیرطبیعی کمک میکنند.

کلپوسکوپی همراه با HPV تستینگ: افزایش دقت در غربالگری.

نقش کلپوسکوپی در پیشگیری از سرطان دهانه رحم

با تشخیص زودهنگام ضایعات پیش سرطانی، کلپوسکوپی تا ۸۰٪ از مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم جلوگیری میکند. این روش در کنار واکسیناسیون HPV و تستهای منظم پاپ اسمیر، سه پایه اصلی پیشگیری از این سرطان هستند.

" تمامی مطالب این صفحه از لحاظ علمی توسط دکتر دیانا حسینی تایید شده است. "